Thursday, November 15, 2012

MAAL HIJRAH

Salam Maal hijrah 1434 bagi semua pengikut blog faiz ini......
Moga moga kehadiran tahun baru hijrah yang mendatang akan lebih baik dari yang sebelumnya insyallah

 Sinonim Bagi Kita Kan (Vintage)

Awal muharam atau maal hijrah merupakan merupakan peristiwa yang paling penting bagi kita dimana perpindahan nabi junjungan dari mekah ke kota madinah. ( Sepintas lalu)

Dalam tahun hijrah rasanya makin cepat berlalu masa itu kan.....
Bila difikirkan masih banyak lagi yang masih belum faiz capai dan masa terus ajer berlalu meninggalkan kita tanpa menoleh kebelakang.....

Adalakalanya rasa seperti ingin ke masa lampau dan memperbetulkan segala yang kita termiss lakukan tapi bukan manusia namanya jika tidak terkhilaf betul tak? Ada juga yang katanya telah pun berhijrah menjadi sesuatu yang lebih baik namun yang ADO...... fikir2kan yer......

Ada juga yang telah diuji dengan pelbaga musibah.. namun masih juga tidak menyesali segala perbuatan dan semakin gigih melawan takdir...... ( ermmm hanya empunya diri saja yang tahu....) Masa dalam kesusahan barulah teringat dengan dosa2 yang lalu namum bila sembuh maka kembali kepada fitrahnya...Bukan tujuan faiz untuk menuding jari pada sesiapa apa lagi untuk membuktikan yang faiz ini di kalangan orang yang baik. Cuma faiz suka berkongsi dan mengigati diri sendiri. Diharap tidak ada yang berkecil hati dengan entry kali ini ( So What? Who Cares)

p/s "Barang siapa yang mengigati sesama saudara muslim tentang bulan sya'aban maka diharamkan dirinya dijamah oleh api neraka"

No comments:

Post a Comment