Tuesday, June 19, 2012

Pishing or Fishing

Uolszzzzz.... Faiz nak tanya soalan? Saper suka memancing? in english we call it fishing
Kalau suka angkat tangan ok ........

motif memancing mcm nie
Pancing Aper?
Pancing ikan laaaaaaaa

Berkat seksi ketika mancing

Hayoooooo........ uolssss ni advance tau..... faiz belum tanya lagi uolsszzzz dah gigih tanya soalan itu ..... ni semua nak rasa kena sebat dengan penyapu jamban kat muka .......

 ameeekawwwww

Cerita kali nie ader berkaitan dengan kegiatan memancing...... tapi faiz bukan kencana yang gigih pergi memancing sekadar unduk dapatkan ikan-ikan kecil atau pun dengan kata lain anak-anak ikan yang hado....
Bagi faiz adalah lebih mudah membeli saja di JUSCO ataupun TESCO (maaf tidak terdapat di terengganu dan pahang occay, kalau kedah ada tesco je..... nak p jusco kena mai penang) harganya lebih berpatutan atau beli secara online giteww......


Semuanya Ada di Melaka ..... Bandar Melaka....


Kadang2 kesian tgk adik2 nie gigih mengail walaupun umpan xmengena. Kalau ader yang mengena pun dicarutkan sebab hasilnya sangat LAHA. Dapat tgk dalam aquarium ajerlah.... tak boleh dimasak. Namun adakalanya tangkapan yang besar sesekali mengaburi mata jugak.

Kemudian veranganlah nak masak sweet n sour atau 3 rasa dan juga lauk pauk lain. ujong-ujong kempunan jugak nak merasa,


Adduuhhhhhhh melidat kejap tekak ni



bak kata pepatah "Indah hanya sementara". Masa indah itu satu dunia dicanangkan.... tak hengat.... dialah yang paling bahagia..... sebab dapat ikan besau...... masa nie lah baru perasan yang diri itu #KELIRU# padahal sebenarnya lebih propa dari peserta masterchef SILIBURITI (betulkah ejaan ituwwww?) sedeyyyyy



Giiiiiiitewwwwwww (jangan komen nanti kena carotttt)

Ada juga yang tak perlu susah memancing laut atau sungai...... buat program jambori pengumpulan ikan kemudian tebau jala dalam kolam yang disediakan mudah gitew kan lagi banyak hasil boleh dapat. Tak perlu gigih sangat, hanya bermodalkan camera DSLR ajer....( abang...abang.....katanya dalam fb ) hahahahahaha...... larikkkkkkkkkkkk




No comments:

Post a Comment